LİSANSÜSTÜ GİRİŞ SINAVLARI İÇİN YABANCI DİL (ARAPÇA) YETERLİLİK SINAVI DUYURUSU 16.08.2023

16-08-2023

YÜKSEK LİSANS YABANCI DİL (ARAPÇA) YETERLİLİK SINAVI BAŞVURULARI

Üniversitemiz yüksek lisans programlarına başvurularda yabancı dil ön koşulu bulunmaktadır.

Bu koşul için; YÖK ve ÖSYM tarafından yapılan merkezi yabancı dil sınavından ya da ÖSYM tarafından eşdeğerliliği kabul edilen sınavların herhangi birinden en az 50 puan aldığını belgeleyemeyen adaylar için  “Yüksek Lisans Yabancı Dil Yeterlilik Sınavı” Fakültemizde yüz yüze düzenlenecektir. Bu sınavda başarılı olmak için en az 55 puan almak gerekmektedir.

Sınava başvuru işlemleri ile ilgili detaylı bilgiler aşağıdadır; (Bu sınav, şu an İlahiyat hazırlık sınıfı öğrencisi olanlar için muafiyet sınavı değildir, Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde açılacak olan yüksek lisans programlarına başvuru yapacaklar içindir.)

Sınav Yeri               : Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi A Blok Derslikleri (Yüz yüze)

Sınav Tarihi           : 29 Ağustos 2023, Salı

Sınav Saati              : 10:00

Sınav Ücreti           : 200 TL

SINAV BAŞVURUSU İÇİN GEREKLİ BELGELER:

• Sınav başvurusu aşağıdaki bağlantı üzerinden online yapılacaktır.
  • Tc kimlik belgesinin ön yüzünü tarayıp form üzerindeki ilgili alana yüklemelisiniz.
  • Sınav ücretinin ödendiğine dair ve üzerinde adayın ADI-SOYADI, TC KİMLİK NUMARASI ve “Arapça Yabancı Dil Yeterlilik Sınavı” yazılı banka dekontunu tarayarak form üzerindeki ilgili alana yüklemelisiniz.

SINAV BAŞVURU TARİHLERİ:

Başvuru Tarihi        :   16 Ağustos 2023 – 28 Ağustos 2023 (Saat 23:59)

SINAV ÜCRETİ BANKA BİLGİLERİ:

Banka Adı

T.C. Ziraat Bankası

Şube Adı

Dokuz Eylül İzmir Şubesi

Şube Kodu

IBAN

TR97 0001 0015 0606 7998 8754 48

Hesap Adı

Dokuz Eylül Üniversitesi Döner Sermaye İşletmesi

:

Ad-Soyad –  TC Kimlik numarası – “Arapça Yabancı Dil Yeterlilik Sınavı” ibareleri mutlaka yer almalıdır.

Not-1:     Sınav ücretlerini ATM’den  Yatıranların   ATM ler  para üstü vermediğinden dolayı  tam ücret yatırmaları gerekmektedir.

Not-2: Başvuru Belgesini doldurmayan veya başvuru yapmayan, başvurusu geçersiz sayılan; sınava girmeyen veya giremeyen, sınava alınmayan veya sınavdan çıkarılan; sınavda başarı sağlayamayan veya sınavı geçersiz sayılan; ücret gerektirmeyen bir işlem için ücret yatıran ve aynı işlem için birden fazla ödeme yapmış olan, bankaya ücret yatırdığı halde başvuru yapmayan adayların ödedikleri ücretler iade edilmez.

Herhangi bir online bankacılık ödeme sistemi yoluyla da sınav ücreti ödemesini gerçekleştirebilirsiniz.

Ücret yatırmayla ilgili ayrıntılı bilgiyi Döner Sermaye Birimi telefonu 0 232 4120009  numaradan öğrenebilirsiniz.

Sınava başvuran adaylar yukardaki belirtilen tüm koşul ve şartları kabul etmiş sayılır.

BAŞVURU FORMUNA ULAŞMAK İÇİN TIKLATINIZ