YENİ KAYITLI İLİTAM ÖĞRENCİLERİMİZE YÖNELİK ÖĞRETMENLİK FORMASYON DERSLERİ BAŞVURUSU 08.10.2021

08-10-2021

BAŞVURULAR SONA ERMİŞTİR.

FAKÜLTEMİZ İLİTAM PROGRAMINA 2021-2022 DÖNEMİNDE DGS İLE YERLEŞEN ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE

SON BAŞVURU TARİHİ: 15.10.2021 Cuma mesai bitimine kadar.

İLİTAM Programına yeni kayıtlanan ve aşağıdaki form aracılığı ile başvuran en yüksek yerleştirme puanına sahip 50 öğrencimize öğretmenlik formasyon dersleri verilecektir.

Formasyon derslerini almak isteyen öğrencilerimiz;

1. Aşağıdaki bağlantıda yer alan dilekçeyi bilgisayarınıza indiriniz.
  2. İndirdiğiniz dilekçeyi bilgisayarınızda doldurunuz.
  3. Doldurduğunuz dilekçenin çıktısını alıp imzalayınız.
  4. İmzaladığınız dilekçenizi telefon/tarayıcı vs aracılığı ile resim veya PDF formatına çeviriniz.
  5. DGS Yerleştirme Sonuç Belgesini  telefon/tarayıcı vs aracılığı ile resim ve PDF formatına çeviriniz.
  6. Aşağıdaki formu eksiksiz doldurunuz.
  7. Formda yer alan dilekçe yükleme alanına imzaladığınız dilekçenizi yükleyiniz.
  8. Formda yer alan Formasyon Belgesi Yükleme Alanına DGS belgenizi yükleyiniz.
  9. Formu eksiksiz doldurup gönder tuşuna basınız.

Uygulamalı dersler %80 devam zorunluluğu ile Fakültemizde yüz yüze yapılacaktır.

Öğretmenlik Uygulaması I ve II dersleri İzmir Merkez ilçelerinde yer alan Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı resmi devlet okullarında yapılacaktır. Farklı bir ilde yapılması mümkün değildir.

Not 1: Bu başvuru sadece 2021-2022 öğretim yılında fakültemiz İLİTAM Programına DGS ile kayıtlanan öğrenciler içindir. Eski öğrencilerimiz için değildir.

Not 2: Başvurular en yüksek DGS puanına göre sıralanacağından geciken dilekçeler dikkate alınmayacaktır.

DİLEKÇE

Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İLİTAM Programı Pedagojik Formasyon Eğitimi Uygulama Esasları

[LÜTFEN UYGULAMA ESASLARINI DİKKATLİ BİR ŞEKİLDE OKUYUNUZ. ]

1-İLİTAM programı Formasyon eğitimi 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılında Dikey Geçiş Sınavı(DGS) ile kayıt yaptıran en yüksek puanlı 50 öğrenciye dilekçe ile başvurdukları takdirde uygulanır. Puan eşitliği durumunda ön lisans mezuniyet notu dikkate alınır.

2-İLİTAM programı Formasyon eğitimi 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılı Güz Döneminden itibaren yeni kayıt olacak öğrencilere uygulanacaktır.

3-İLİTAM programı Formasyon eğitimine kabul edilen öğrenciler teorik Formasyon derslerini devam zorunluluğu olmaksızın ikinci öğretim programında takip edebileceklerdir.

4-Teorik Formasyon derslerinin yıl içi, yılsonu ve bütünleme sınavları diğer İLİTAM programı derslerinin sınavları ile hafta sonları İlahiyat Fakültesinde yapılır.

5-Formasyon eğitimi alacak öğrenciler 7inci yarıyılda yer alan Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı dersi ile Özel Öğretim Yöntemleri dersini ikinci öğretim programında yüz yüze ve % 80 devam mecburiyeti ile alır. Bu derslerin yıl içi, yılsonu ve bütünleme sınavları ikinci öğretim sınav takvimine göre Fakültede yapılır.

6-Formasyon eğitimi alacak öğrenciler Öğretmenlik Uygulaması derslerini (7. ve 8. yarıyıllarda) ilgili mevzuat esaslarına göre İzmir Merkez ilçelerinde yer alan Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı resmi devlet okullarında alır.

7-Formasyon derslerinin tamamını başarı ile tamamlayıp mezun olan öğrencilerin diplomalarının arkasında “Pedagojik Formasyon dersi almıştır” ibaresi yer alır.

8-Formasyon derslerini başarı ile tamamlayan İLİTAM programı öğrencileri 158 AKTS ile mezun olacaklardır.