MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANI İLE YATAY GEÇİŞ MÜRACAATINDA BULUNANLARA YÖNELİK ARAPÇA MUAFİYET SINAVI 18.08.2022

18-08-2022

FAKÜLTEMİZE MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANI İLE YATAY GEÇİŞ BAŞVURUSU YAPAN ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE

Fakültemize Merkezi Yerleştirme Puanı ile yatay geçiş müracaatında bulunan ve YÖKDİL, YDS… gibi ulusal (50 Puan) veya uluslararası geçerliği olan Arapça dil belgesi sunmayan adaylara yönelik aşağıdaki tarihte Arapça Muafiyet sınavı düzenlenecektir.

Üniversitemiz Yatay Geçiş Yönergesi için TIKLAYINIZ

ÖNEMLİ NOTLAR:

1. Kayıtlı oldukları kurumda Arapça Hazırlık sınıfından başarılı olan öğrenciler de bu sınava katılmak zorundadır.
  2. İki yıl üst üste hazırlık sınıfından başarısız olan ve Türkçe programlardan Fakültemize yatay geçiş yapmak isteyen öğrenciler de bu sınava katılmak zorundadır. İki yıl üst üste hazırlık sınıfında başarısız olan öğrenciler Arapça Muafiyet sınavından başarısız olmaları durumunda başvuruları değerlendirmeye alınmaz.
  3. Hazırlık ve 1. sınıfa müracaat eden öğrenciler Arapça muafiyet sınavından başarılı olmaları durumunda 1. sınıfa intibak ettirilecek, başarısız olmaları durumunda hazırlık sınıfına intibak ettirilecektir.
  4. Diğer sınıflara (2, 3 ve 4) müracat eden öğrenciler Arapça muafiyet sınavından başarılı olmak zorundadır. Başarısız olan öğrencilerin başvuruları değerlendirmeye alınmaz.
  5. Muafiyet sınavında 100 üzerinden en az 65 puan alınması gerekmektedir.

Sınav tarihi : 29.08.2022 Saat 10.00

Sınav yeri: Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi A.Blok Derslikleri