İLİTAM PROGRAMINA 2020-2021 DGS İLE YERLEŞEN ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN FORMASYON DERSİ BAŞVURU İŞLEMLERİ 13.10.2020

13-10-2020

FAKÜLTEMİZ İLİTAM PROGRAMINA 2020-2021 DÖNEMİNDE DGS İLE YERLEŞEN ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE

İLİTAM Programına yeni kayıtlanan ve dilekçe ile başvuran en yüksek yerleştirme puanına sahip 50 öğrencimize öğretmenlik formasyon dersleri verilecektir.

Formasyon derslerini almak isteyen öğrencilerimiz aşağıdaki bağlantıda yer alan dilekçeyi doldurup şahsen veya +90 (232) 224 1890 nolu faks ile 19-23 Ekim 2020 tarihleri arasında Fakültemize ulaştırmaları gerekmektedir.

Uygulamalı dersler %80 devam zorunluluğu ile Fakültemizde (pandemi durumuna göre uzaktan) yüz yüze yapılacaktır. Öğretmenlik Uygulaması I ve II dersleri İzmir Merkez ilçelerinde yer alan Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı resmi devlet okullarında yapılacaktır.

Not 1: DGS Yerleştirme Sonuç Belgesini dilekçenize ilave ediniz.

Not 2: Bu dilekçe sadece 2020-2021 öğretim yılında fakültemiz İLİTAM Programına DGS ile kayıtlanan öğrenciler içindir. Eski öğrencilerimiz için değildir.

Not 3: Geciken dilekçeler dikkate alınmayacaktır.

DİLEKÇE

Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İLİTAM Programı Pedagojik Formasyon Eğitimi Uygulama Esasları

1-İLİTAM programı Formasyon eğitimi 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılında Dikey Geçiş Sınavı(DGS) ile kayıt yaptıran en yüksek puanlı 50 öğrenciye dilekçe ile başvurdukları takdirde uygulanır. Puan eşitliği durumunda ön lisans mezuniyet notu dikkate alınır.

2-İLİTAM programı Formasyon eğitimi 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılı Güz Döneminden itibaren yeni kayıt olacak öğrencilere uygulanacaktır.

3-İLİTAM programı Formasyon eğitimine kabul edilen öğrenciler teorik Formasyon derslerini devam zorunluluğu olmaksızın ikinci öğretim programında takip edebileceklerdir.

4-Teorik Formasyon derslerinin yıl içi, yılsonu ve bütünleme sınavları diğer İLİTAM programı derslerinin sınavları ile hafta sonları İlahiyat Fakültesinde yapılır.

5-Formasyon eğitimi alacak öğrenciler 7inci yarıyılda yer alan Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı dersi ile Özel Öğretim Yöntemleri dersini ikinci öğretim programında yüz yüze ve % 80 devam mecburiyeti ile alır. Bu derslerin yıl içi, yılsonu ve bütünleme sınavları ikinci öğretim sınav takvimine göre Fakültede yapılır.

6-Formasyon eğitimi alacak öğrenciler Öğretmenlik Uygulaması derslerini (7. ve 8. yarıyıllarda) ilgili mevzuat esaslarına göre İzmir Merkez ilçelerinde yer alan Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı resmi devlet okullarında alır.

7-Formasyon derslerinin tamamını başarı ile tamamlayıp mezun olan öğrencilerin diplomalarının arkasında “Pedagojik Formasyon dersi almıştır” ibaresi yer alır.

8-Formasyon derslerini başarı ile tamamlayan İLİTAM programı öğrencileri 158 AKTS ile mezun olacaklardır.