FAKÜLTEMİZE YATAY GEÇİŞ YOLUYLA GELEN veya HAZIRLIKTAN 1. SINIFA GEÇEN ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE 11.09.2020

11-09-2020

FAKÜLTEMİZE YATAY GEÇİŞ YOLUYLA GELEN VE HAZIRLIK SINIFINDAN BAŞARILI OLARAK BİRİNCİ SINIFA GEÇEN ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE

Fakültemize yatay geçiş yoluyla gelen veya hazırlık sınıfından başarılı olup daha önce Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca tanınan ve denkliği kabul edilen herhangi bir yükseköğretim kurumundan alarak başarılı oldukları derslere ilişkin muafiyet talep eden öğrencilerimiz Dokuz Eylül Üniversitesi Muafiyet Ve İntibak Yönergesi’nin 5. Maddesinin 1 fıkrasında belirtildiği üzere 2020-2021 öğretim yılı güz yarıyılının ilk haftası olan 5-10 Ekim 2020 tarihileri arasında Fakültemize başvurmaları gerekmektedir.

Başvurular şahsen veya resmi vekiller tarafından elden yapılmalıdır. Pandemi sebebiyle posta ile yapılan başvurular kabul edilecektir. Başvuru süresi geçtikten sonra yapılan başvurular kabul edilmez. Öğrencinin, daha önce almış ve başarmış olduğu ders/dersler karşılığında hangi ders/derslerden muaf olmak istediğini belirten dilekçesine (dilekçe örneği aşağıda yer almaktadır) daha önce öğrenim gördüğü yükseköğretim kurumu tarafından onaylı ders içeriklerini ve transkriptini eklemesi gerekir. Muaf olunmak istenen ders farklı bir dilde alınmış ise ilgili kurum ya da noter onaylı Türkçe ders içeriği ve transkriptinin de dilekçeye eklenmesi gerekir.

Yükseköğretim Kurulu tarafından denkliği tanınmayan yurt dışındaki üniversitelerden alınan dersler için muafiyet ve intibak işlemleri yapılmaz.

İleriki yarıyıl/yıllarda sadece eğitim öğretim programlarına sonradan eklenecek derslere ilişkin muafiyet talepleri yapılabilir. Bunun dışında muafiyet talebinde bulunulamaz.

Muafiyet başvurusu yapmayan öğrenciler 1. sınıfa intibak ettirilecektir.

Ayrıntılı bilgi için DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MUAFİYET VE İNTİBAK YÖNERGESİ incelenebilir.

MUAFİYET BAŞVURU DİLEKÇESİ