2021-2022 Bahar Dönemi Ders (Web) Kayıt Duyurusu 11.02.2022

11-02-2022

2021-2022 ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI İLAHİYAT ve İLİTAM PROGRAMI DERS (WEB) KAYIT DUYURUSU

İLAHİYAT PROGRAMI

1- Fakültemiz 2021-2022 öğretim yılı bahar yarıyılı web kayıt tarihleri 14 Şubat 2022 saat 10:00 ve 16 Şubat 2022 saat 17:00 olmak üzere 3 gündür. Kapatılan seçimlik dersler yerine ders seçimi ve ekle-çıkart 17 Şubat 2022 tarihinde yapılacaktır.
2- Öğrenciler mutlaka web kayıttan ders seçimlerini yapmak ve okul harçlarını ödemek (ikinci öğretim ve beklemeli öğrenciler) zorundadırlar. (Harçlarını yatırmayan öğrencilerin dönemleri uzayacak ve ilgili dönemde öğrencilik haklarından yararlanamayacaklardır.)
Fakültemiz öğrencileri katkı payı/öğrenim ücretlerini Ziraat Bankası şubeleri, ATM ve internet şubesi yoluyla yapabilmektedir.
Bununla birlikte, öğrencilerimiz katkı payı/öğrenim ücretlerini isterlerse https://harc.deu.edu.tr/ adresinden giriş yaparak ücretlerini yurtiçi ve yurtdışından sanal pos ile ödeyebileceklerdir.
3- Tüm öğrencilerimiz http://kayit.deu.edu.tr/ adresinden kayıtlarını yapacaklardır.

DEBİS HESABINIZ :

numaranız@ogr.deu.edu.tr (Örnek: 2003111222@ogr.deu.edu.tr)
isim.soyisim@ogr.deu.edu.tr (Örnek: ahmet.yilmaz@ogr.deu.edu.tr)
Şifreniz (değiştirmediyseniz) gün ay yıl şeklinde doğum tarihinizdir.

4- Web kayıt sırasında güz yarıyılında 2. Sınıf öğrencilerine Pedagojik Formasyon Eğitimi isteyip istemedikleri sorulmuştu. İsteyen öğrenciler Formasyon derslerini kapsayan Öğretim Planındaki dersleri göreceklerdir. Bir dönemde maximum (formasyon dersleri dahil) 30 saatlik ders seçebileceklerdir. 3. Ve 4. Sınıfta okuyan öğrencilerimize daha önceden Formasyon derslerini alıp alamayacakları sorulmuştu. Pedagojik Formasyon derslerinin tamamını başarı ile tamamlayan öğrenciler mezun olduklarında diplomalarının arkasında Pedagojik Formasyon Eğitimi almıştır ibaresi yer alacaktır. Formasyon dersi almak istemeyen öğrencilerin Fakültemiz Öğrenci İşleri birimi ile iletişime geçmeleri önem arz etmektedir.

5- Fakültemiz öğretim planı Üniversitemiz Senatosunun 03.09.2021 tarih 586/4 sayılı kararı ile değişmiştir. Tüm öğrencilerimiz güncel öğretim planında yer alan derslerden sorumludur. Öğrencilerimizin not durum belgelerini incelemeleri ve eksik dersleri varsa taleplerini dilekçe ile bildirmeleri gerekmektedir.

6- 3. ve 4. Sınıfta okuyan öğrencilerimiz bir adet seçimlik ders seçerek kayıtlarını tamamlayacaklardır. Eski öğrencilerimiz web kayıt sırasında seçemedikleri dersleri Fakültemize dilekçe ile başvurarak alabilirler.

7- Kontenjan sayısının altında kalan seçimlik dersler 17 Şubat 2022 de kapatılacaktır. Kapatılan seçimlik dersler İlahiyat Fakültesi Web sayfasında ilan edilecektir. Kapatılan seçimlik dersleri seçen öğrenciler 17 Şubat 2022 tarihinde 10:00 17:00 saatleri arasında (kendilerine yeniden kayıt hakkı verilerek) açılmış olan diğer seçimlik ve zorunlu dersleri tekrar seçeceklerdir.

8- 4. Sınıf Bitirme Ödevi dersinin şubeleri serbest şube ve kontenjanlı olarak seçim yapılacaktır. Şubeler kısmını tıkladığınızda açılan pencereden seçiminizi yapabilirsiniz.

9- Tekrar kayıt hakkı butonuna bastığınızda daha önce yapmış olduğunuz tüm ders seçimleriniz sıfırlanacaktır. Bu işlemi yaptıktan sonra tüm zorunlu ve seçimlik ders seçimlerini baştan yaparak kaydınızı tamamlamanız gerekmektedir.

10- 2021-2022 güz yarıyılı sonunda genel not ortalaması 1.80’in altında kalan öğrenciler daha önce almadıkları hiçbir dersi alamazlar. Önceki dönemlerde alıp başarısız oldukları dersleri veya başarılı oldukları dersleri notlarını yükseltmek amacıyla alabilirler.

11- Hazırlıktan 1. sınıfa geçen öğrenciler de ders seçimi yapmak zorundadırlar.

 

HAZIRLIK SINIFLARI

12- Tüm Hazırlık sınıfı öğrencilerimizin de mutlaka web kayıta girerek “D.E.Ü İLAHİYAT FAKÜLTESİ 2021-2022 ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ HAZIRLIK SINIFINDA ÖĞRENİM GÖRMEK İSTİYORUM” butonunu tıklayarak kaydını tamamlaması gerekmektedir. (İkinci öğretim öğrencileri öncelikle harçlarını yatırmalıdır.)

13- Beklemeli duruma geçen (mezun olamayan öğrenciler) I. ve II. öğretim öğrencileri de belirtilen tarihlerde harçlarını yatırmak ve ders seçimi yapmak zorundadırlar. Aksi halde kayıt yenilememiş sayılacaklardır.

14- Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği öğrencilerini kayıtlarını Fakültemize bir dilekçe ile başvurarak (web kayıt yapmadan) yapacaklardır.

15- Azami süreyi dolduran öğrencilerin kayıtları talepleri doğrultusunda dilekçe ile yapılacaktır.

 

İLİTAM PROGRAMI

Ders Seçme (Kayıt Yenileme) Başlangıç : 14 Şubat 2022 saat 10:00
Ders Seçme (Kayıt Yenileme) Bitiş : 16 Şubat 2022 saat 17:00

Ders Seçme işlemini İnternet yolu ile http://kayit.deu.edu.tr/ adresinden yukarıda belirtilen tarihlerde yapacaklardır. Bu ekranda kullanıcı adı ve şifre bilgileriniz ile giriş yapılmaktadır.

DEBİS HESABINIZ :

numaranız@ogr.deu.edu.tr (Örnek: 2003111222@ogr.deu.edu.tr)
isim.soyisim@ogr.deu.edu.tr (Örnek: ahmet.yilmaz@ogr.deu.edu.tr)
Şifreniz (değiştirmediyseniz) gün ay yıl şeklinde doğum tarihinizdir.

Öğrencilerimizin Bahar yarıyılı ders kayıt işlemi için yukarıdaki menüden DERS KAYIT seçeneğini kullanmaları gerekmektedir. Sistemde bulunan derslerden bu dönemde almak istediklerinin yanındaki kutucukları işaretleyerek toplamda en çok 28 krediye kadar ders seçebilirler.

3. Sınıf öğrencilerinin toplam 7 dersi (23 kredi/saat), 4 sınıf öğrencilerinin 6 dersi (21 kredi/saat) bulunmaktadır. 4. Sınıf öğrencileri öncelikle 3. Sınıftan başarısız oldukları dersleri almak zorundadırlar.

Kayıt Yenileme işlemini tamamlayan öğrenciler sistemde çıkan ders programını dikkate almayacaklardır. Dersleriniz online yapılmaktadır. Öğrencilerimiz bu işlemleri yaptıktan sonra kayıt yenileme için Fakülteye gelmek zorunda değildir.

Azami Süreyi dolduran öğrencilerin kayıtları talepleri doğrultusunda dilekçe ile yapılacaktır. Kayıtları web kayıt üzerinden yapılmayacaktır.

Belirtilen tarihler arasında web kayıt yapmayan tüm öğrenciler ders seçimi yapmadığından 2020-2021 bahar döneminde eğitim alamayacaklardır.

Belirtilen tarihlerde harcını yatırmayan öğrencilerin sonradan ders kayıtları yapılmayacaktır.

DEKANLIK