2020 YKS Sonucu ile Fakültemize Yerleşen Öğrencilerimizin Dikkatine! 26.08.2020

27-08-2020

 

Sevgili öğrencilerimiz, aramıza hoş geldiniz…

Aramıza yeni katılan öğrencilerimizin aşağıdaki açıklamaları dikkatlice okumaları ve kayıt işlemlerini bu yönergeye göre tamamlamaları gerekmektedir.

……………………………………………………………………………..

E-KAYIT İŞLEMLERİ

2020 YKS sonucu ile Fakültemize yerleşen öğrencilerimiz 29 Ağustos-02 Eylül 2020 tarihleri arasında https://www.turkiye.gov.tr adresinden sisteme giriş yaparak Kurumlar sayfasındaki Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı menüsü altında yer alan “Üniversite E-Kayıt” adımından elektronik kayıt işlemini yapabileceklerdir.

………………………………………………………………………………

YÜZ YÜZE KAYIT İŞLEMLERİ (E-KAYIT YAPMAYANLAR İÇİN)

E-Kayıt yapmayan/yapamayan veya aşağıdaki durumda olan öğrencilerimiz  31 Ağustos–04 Eylül 2020 tarihleri arasında kayıt için gerekli belgelerle birlikte Fakültemize bizzat/yasal temsilci aracılığıyla başvurmaları gerekmektedir.

  1. Milli Eğitim Bakanlığından lise mezuniyet bilgisi alınamayan adaylar.
  2. Ortaöğretim kurumundan henüz mezun olamayarak bütünleme veya tek ders sınavına girecek adaylar.
  3. Aynı anda örgün iki ön lisans veya iki lisans programına kayıtlı adaylar.

………………………………………………………………………………..

ÖNEMLİ!

  • Elektronik kayıt, adaylar için zorunlu olmayıp isteğe bağlıdır.
  • Elektronik kayıt, kesin kayıt olup elektronik kayıt işlemini tamamlayan ve kayıt olduklarını gösterir barkodlu çıktıyı alan öğrencilerimizin, ayrıca kayıt için 31 Ağustos –04 Eylül 2020 tarihleri arasında Fakültemize gelmelerine gerek yoktur.
  • Elektronik kayıt işlemini gerçekleştiren öğrencilerimiz, kayıt işlemini tamamladıktan sonra http://debis.deu.edu.tr/DEUWeb/kayit_onay_durumu/index.php ekranından öğrenci numaraları ile kayıtlarını sorgulayabileceklerdir. (e-devlet sisteminden bilgi alınması zaman aldığından anlık sorgulamalarda kayıt işlemi tamamlanmamış bilgisi alınabilir, bu durumda bir süre sonra tekrar sorgulama yapılması gereklidir).

………………………………………………………………………………..

KİŞİSEL BİLGİLERİ TANIMLAMA İŞLEMLERİ

Bütün yeni kayıt yapan öğrencilerimizin ders kaydı yapabilmeleri için Fakültemiz web sayfasında (https://ilahiyat.deu.edu.tr/) yer alan “DEBİS” den sisteme giriş yaparak bilgilerini tanımlamaları gerekmektedir.

………………………………………………………………………………..

DERS KAYIT İŞLEMLERİ

(Derse kayıt yaptırmayan öğrencilerimiz ilgili dönemin derslerine devam edemez; Vize, Final ve Bütünleme sınavlarına giremez)

2020-2021 Güz dönemindeki dersleri alabilmeniz için Fakültemize kayıt olduktan sonra ayrıca derse kayıt yaptırmanız gerekmektedir. Fakülte internet sayfasında ilan edilecek tarihlerde http://kayit.deu.edu.tr/ adresinde DEBİS kullanıcı bilgileriniz ile oturum açarak ders veya derslere kayıt yaptırmanız gerekmektedir.

………………………………………………………………………………

HAZIRLIK ARAPÇA MUAFİYET SINAVI

İlahiyat Fakültesi İlahiyat (%30 Arapça) ve İlahiyat (İ.Ö.) (%30 Arapça) programlarına elektronik kayıt yaptıran öğrencilerden, Arapça hazırlık sınıfından muaf olmak isteyenlerin “Arapça Hazırlık Muafiyet Sınavı”na katılmaları zorunludur. Muafiyet sınavı 01 Ekim 2020 tarihinde saat 14:00’te İlahiyat Fakültesinde (Adnan Süvari Mah. 108/2 Sk. No:20 35140 Karabağlar/İZMİR) yapılacaktır.

Geçen yıl hazırlık sınıfında okuyup başarılı olamayan öğrencilerimizin de bu sınava katılmaları gerekmektedir.

Hazırlık sınıfı yönergesi için tıklayınız.

………………………………………………………………………………

BELGE TESLİMİ:

E-Devlet üzerinden elektronik kayıt yapan öğrencilerin aşağıda belirtilen belgeleri 09 Ekim 2020 tarihine kadar Fakültemiz öğrenci işlerine teslim etmeleri gerekmektedir.

  1. Lise diplomasının aslı veya onaylı örneği ya da yeni tarihli geçici mezuniyet belgesi. Aday ek puandan yararlanarak yerleştirilmiş ancak alanı diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse,hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmî belge (METEM programlarından mezun olanların diplomalarında okul adı olarak, diplomayı düzenleyen merkezin adı yazılmaktadır).
  2. 6 (altı) adet fotoğraf (4,5 cm x 6 cm boyutunda)(Son 6 ay içerisinde çekilmiş olmalıdır.)
  3. Öğrenim ücretinin (İkinci öğretim programlarına yerleşen adaylar için) yatırıldığına ilişkin banka dekontu.
  4. 2020 YKS Yerleştirme Sonuç Belgesi

……………………………………………………………………………………

EĞİTİME BAŞLAMA:

Fakültemizde eğitim 05 Ekim 2020 tarihinde başlayacaklardır.

…………………………………………………………………………………….

 

 

AYRINTILI KAYIT YÖNERGESİ İÇİN TIKLAYINIZ

 

Başarılar dileriz.

 

Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanlığı