2022-2023 BAHAR DÖNEMİ BÜTÜNLEME SINAV TAKVİMİ 12.06.2023

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ

2022-2023 BAHAR DÖNEMİ BÜTÜNLEME SINAV TAKVİMİ

İLAHİYAT ve İLAHİYAT (İ.Ö) PROGRAMI

1. 2022-2023 Bahar dönemi BÜTÜNLEME SINAVLARI 19.06.2023-23.06.2023 tarihleri arasında uzaktan eğitim yöntemiyle online.deu.edu.tr adresi üzerinden yapılacaktır.
  2. Kur’an-ı Kerim dersleri ödev modülüne başlangıcı 19.06.2023 saat 09:00; bitişi 20.06.2023 saat 23:59 olmak üzere bir ödev oluşturulması ve daha önceden belirlenen yerlerin tecvid kurallarına uygun olarak yüzüne; gözler kapalı olarak ezber yerlerinin okunduğu en fazla 5 dk uzunluğunda MP4 formatında video yüklemesi şeklinde yapılacaktır. Ezber veya yüzüne okunması istenilen yerler dersin öğretim elemanı tarafından sakai/ödev sekmesinde belirtilecektir.
  3. Diğer dersler öğretim elemanının dersin içerik ve kazanımlarını dikkate alarak ödev, açık uçlu soru veya çoktan seçmeli test yöntemlerinden biriyle yapılabilecektir. Ancak hangi yöntemle yapılacağı en geç 16 Haziran 2023 tarihine kadar sakai sistemi üzerinden dersin duyurular kısmında öğrencilere ilan edilmelidir.
  4. Kur’an-ı Kerim dışındaki dersler için ödev yöntemi tercih edilecekse 19.06.2023 saat 09:00’da aktif olacak ve 20.06.2023 saat 23:59’da kapanacak şekilde sakai/ödev modülü üzerinden yapılacaktır.
  5. Açık uçlu soru veya test yöntemleri tercih edilecekse ekteki listede yer alan tarih ve saat aralığında sakai/Kısa Sınav ve Testler modülü üzerinden yapılacaktır.
  6. Öğrenciler sınav, ödev veya video yükleme yükümlülüklerini mutlaka çizelgede belirtilen tarihlerde ve (El yazısı, Word, PDF, MP4…gibi) istenilen formatta hazırlamalıdır. Her ders için farklı bir format talep edilebileceğinden öğrencilerimizin her dersin sınav, ödev yönergesini dikkatli bir şekilde okuması gerekmektedir. Yönergeye göre hazırladığı ödev veya videoları sakai sisteminde doğru derse zamanında yüklemelidir. Yanlış derse doküman yükleme, derse ait olmayan doküman yükleme veya zamanında yüklememe sorumluluğu öğrencilerimize aittir.
  7. Öğrencilerimizin bağlantı sorunu yaşamaması için internet alt yapısı sağlam olan bir yerde sınava girmeleri önem arz etmektedir.

İLİTAM PROGRAMI

1. 2022-2023 Bahar dönemi BÜTÜNLEME SINAVLARI 24.06.2023 – 25.06.2023 tarihleri arasında uzaktan eğitim yöntemiyle online.deu.edu.tr adresi üzerinden yapılacaktır.
  2. Kur’an-ı Kerim dersleri ödev modülüne başlangıcı 24.06.2023 saat 09:00; bitişi 25.06.2023 saat 23:59 olmak üzere bir ödev oluşturulması ve daha önceden belirlenen yerlerin tecvid kurallarına uygun olarak yüzüne; gözler kapalı olarak ezber yerlerinin okunduğu en fazla 5 dk uzunluğunda MP4 formatında video yüklemesi şeklinde yapılacaktır. MP4 dışında farklı bir formatta yükleme yapılmayacaktır. Ezber veya yüzüne okunması istenilen yerler dersin öğretim elemanı tarafından sakai/ödev sekmesinde belirtilecektir.
  3. Öğrenciler sınav veya video yükleme yükümlülüklerini çizelgede belirtilen tarihlerde mutlaka yapmalı, hazırladıkları videoları sakai sisteminde doğru derse zamanında yüklemelidir. Yanlış derse yükleme, derse yanlış kayıt yükleme veya zamanında yüklememe gibi durumların sorumluluğu öğrencilerimize aittir.
  4. Diğer dersler 20 soruluk çoktan seçmeli test şeklinde ve ekteki listede yer alan tarih ve saat aralığında sakai/Kısa Sınav ve Testler modülü üzerinden yapılacaktır.
  5. Test sınavlarının erişim süresi 1 saat, sınav süresi 30 dk. olarak ayarlanacaktır. Öğrencinin bağlantısı kopması durumunda süresi içinde tekrar bağlandığında kaldığı yerden devam edebilecektir. Cevap verilen sorulara tekrar geri dönüş olmayacaktır. Bu yüzden öğrencilerimizin cevaplarını dikkatli bir şekilde işaretlemeleri gerekmektedir.
  6. Öğrencilerimizin bağlantı sorunu yaşamaması için internet alt yapısı sağlam olan bir yerde sınava girmeleri önem arz etmektedir.
  7. online.deu.edu.tr adresinde mutlaka ogrencino@ogr.deu.edu.tr hesabınız ile (2021351999@ogr.deu.edu.tr gibi) oturum açmanız gerekmektedir. isim.soyisim@ogr.deu.edu.tr hesabı ile oturum açanlar derslerini sistemde görerememe sorunu yaşayabilmektedir.

BAŞARILAR DİLERİZ

İndir (PDF, 315KB)